علیرضا تاجهبند | کارشناسی ارشد اقتصاد
1396/2/18
تعداد بازدید:
تحریمها از قبل بود منتهی این تحریمها از حدود زمستان سال ۹۰ تا امروز تبدیل شده به «جنگ اقتصادی» دیگر اسم آن تحریم هدفمند نیست.
مقام معظم رهبری
۲۰/۱۲/۱۳۹۲
انقلاب اسلامی ایران حرکتی بود از متن مردم که با هدایت و رهبری حضرت امام خمینی (ره) شکلگرفت و بهثمر نشست. این انقلاب سرآغاز یک تحول بزرگ در عرصههای مختلف بود. مردم با پیروزی انقلاب، چشم امید به رفع نواقص و مشکلات این کشور دوختند. دشمنان این نظام نوپای اسلامی هم از همان ابتدا، از پای ننشستند و اقداماتی را به جهت تضعیف و درنهایت ریشهکنکردن این نظام به مرحله اجرا درآوردند. با گذشت سهدهه از انقلاب اسلامی، نه تنها از شدت آن دشمنیها کاسته نشده است بلکه روزبهروز بر میزان آنها افزوده شده است و لحظه به لحظه عرصههای مختلفی و متنوعی از عرصه نظامی گرفته تا عرصههای سیاسی و فرهنگی و نیز اقتصادی را تحت پوشش قرار میدهد. البته این تهدیدها و دشمنیها در چند سال اخیر شدت گرفته است و در این میان تهدیدهای اقتصادی جلوه و بروز بیشتری پیدا کرده است.
همانطور که بیان شد یکی از مهمترین عرصههایی که از ابتدای پیروزی انقلاب تا کنون مورد تهاجم دشمن بوده و در حال حاضر نیز مهمترین میدانی است که دشمن برای ضربهزدن به نظام مقدس جمهوری اسلامی برگزیده است ، عرصه اقتصادی است که مقام معظم رهبری از آن به «جنگ تمام عیار اقتصادی» تعبیر کردهاند. استکبار جهانی که در رأس آن آمریکای جنایتکار است، در این میدان از تمام ابزاری که میتوانسته است استفاده کند، استفاده کرده است و روزبهروز ابزار جدیدتر و متنوعتری را در این حوزه وارد میکند و استفاده میکند.
از طرفی دیگر، با مراجعه به منویات و تأکیدات هوشمندانه مقام معظم رهبری حفظه الله در سنوات اخیر، میتوان به اهمیت بیش از اندازهٔ این مهم پی برد. معظم له در سخنرانیهای متعددی به ابعاد گسترده این جنگ اقتصادی و آثار و اهداف آنها اشاره داشتهاند و ضرورت برخورد آگاهانه و مدبرانه با آن را همواره به مردم و مسئولین کشور خاطرنشان کردهاند.
با تکیه بر مقدمه مذکور، مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام برآن شده است تا با تألیف کتابی با عنوان «جنگ اقتصادی؛ تبیین دینی و تمدنی دشمنشناسی اقتصاد» حرکتی علمی در زمینه ترسیم ابعاد این مهم انجام دهد.
کتاب مذکور با استعانت از پروردگار قرار است در ۴ فصل به رشته تحریر دربیاید که این فصول به ترتیب عبارتاند از؛ «در جست و جوی حقیقت»، «امتداد جریان حق و باطل»، «جنگ اقتصادی؛ دشمنی دشمن در جبهه اقتصادی»، « مقابله با جنگ اقتصادی؛ تحقق استقلال و پیشرفت». در فصل اول، فضای کلی کتاب که رویکرد تمدنی و نگاه حق و باطلی آن را تشکیل میدهد، تبیین خواهد گردید و در ادامه همین فصل، مبانی دشمنشناسی و شناخت جریان باطل از منظر آیات قران و روایات ائمه معصومین مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت. در فصل دوم از این نوشتار، در ابتدا قرار است با مراجعه به منابع و کتب مختلف، ضمن بیان تاریخ مختصری از تمدن غرب، این تمدن به استناد مبانی و اصول اساسی تشکیلدهندهٔ آن، جریانی در امتداد جریان باطل معرفی گردد و در بخش دوم این فصل، قرار است با استخراج مبانی تمدن اسلامی و یا همان جبهه حق از دیدگاه آیات و روایات حضرات معصومین و نیز با بیان اهداف، مبانی و شاخصههای انقلاب اسلامی، به اثبات این ادعا پرداخته شود که انقلاب اسلامی ایران، نماینده فعلی جبهه حق و پدیدهای در راستای همان جریان حق در عالم میباشد.
در ادامه روند کتاب، در فصل سوم، بحثی کلی در رابطه با ابعاد مختلف اقدامات دشمنان علیه کشور در حوزههای مختلف؛ سیاسی،اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی انجام خواهد شد و در ادامه بهصورت جزئیتر به بحث اقدامات دشمن در حوزه اقتصادی که از آن با عنوان «جنگ اقتصادی» یاد میشود، پرداخته خواهد شد. در نهایت در انتهای این فصل آثار اقدامات دشمن در این حوزه در قالب مثالهایی بیان خواهد گردید.
در فصل آخر این کتاب نیز قصد بیان این مطلب را داریم که حال که به وجود دشمن در مسیر پیشرفت و نیل به اهداف و آرمانهای انسانی و مقدس خود ایمان آوردیم و از اقدامات خصمانه و سنگاندازیهای پیاپی و مستمر او در این مسیر بهخصوص در حوزه اقتصاد آگاهی یافتیم؛ چه راهکارها و دستورالعملهایی را میتوانیم برای مقابله و کاهش و در نهایت از بینبردن اثرات آن اقدامات خصمانه بهکار بگیریم. ▪
--------------------------
پدافند اقتصادی، ش 24، آبان ماه 1395، ص 38